Wat een prachtige morgen hebben we met elkaar gehad!We hebben erg genoten van elkaars aanwezigheid, enthousiasme en de goede sfeer en ook het mooie weer tijdens de vogelexcursie. En wat een mooie vogelsoorten hebben we waargenomen! We hadden onszelf twee doelen gesteld: de challenge van 60 soorten en de 5 soorten eenden. Daarnaast hielden we natuurlijk de Zeearend en de Blauwborst in ons achterhoofd vanwege het affiche voor deze excursie. Om bij de laatste te beginnen: 3 à 4 Zeearenden, jawel, en de Blauwborst, niet gezien maar wel zingend in het riet. De 5 eendensoorten zijn gelukt: Wilde eend, Wintertaling, Zomertaling, Krakeend, Slobeend, Bergeend.
De challenge vond ik een spannende want 60 soorten is voor 3 uur vogels kijken wel echt een uitdaging. Inmiddels heb ik de lijst van vogelsoorten opgeteld. Samen met vogels die we gezien of alleen gehoord hebben, komen we uit op 57 soorten!! Geweldig leuk!

Bedankt voor jullie komst en wellicht heb ik je enthousiast gemaakt om vaker de natuur in te trekken.


Wat is Gods natuur prachtig en groot aan (vogel)diversiteit! Met daarbij het heerlijk weer gaat de dank allereerst naar Hem uit. Ik wil jullie ook hartelijk bedanken voor deze morgen.

Van deze morgen is een sfeer impressie gemaakt: Vogels kijken SORandstad
© 2023 SO Randstad  - Disclaimer - Privacyverklaring